Priču o firmi Greenland počinjemo davne 1974. godine, kada je dugogodišnje iskustvo i inicijativa u oblasti hortikulture pretočeno u samostalnu delatnost odnosno osnivanje prvog rasadnika. Tada su postavljene osnove firme, danas sastavljene iz  tri organizacione celine i stručne ekipe koja je ostavila iza sebe niz uspešnih projekata, jednim delom prikazanih i na ovim web stranama(reference).

Na putu koji iz Novog Sada vodi prema Zrenjaninu, na udaljenosti od 15 km, nalazi se bačko mesto Žabalj, gde je te 1974. godine podignut prvi rasadnik logičnog naziva “Rasadnik Žabalj“. Tu se i danas na površini od 2 ha uzgajaju prvenstveno jelke (lat. Picea Abies) čija ponuda, standardna tokom čitave godine, kulminira u decembru kada nastupaju novogodišnji praznici. Najlepše primerke jelki koje u decembru “zapljusnu“ grad ste sigurno mnogo puta i sami imali prilike videti na gradskim ulicama.

1990 godine nastupa sledeća faza osnivanjem novog rasadnika na samo 2 km od samog centra Novog Sada.
“Rasadnik Komarov“ podignut na površini od 2,5ha kvalitetne crnice na najprometnijoj saobraćajnici u gradu donosi proširenje delatnosti i proizvodnog programa koji danas čini preko 150 različitih vrsta biljaka i široka paleta usluga, od projektovanja zelenih površina do dizajniranja eksterijera.
Kombinujući tradicionalna i savremena rešenja radi što boljih rezultata na zadovoljstvo brojnih korisnika u gradu i šire, dostignute su visoke norme u ovoj vrsti proizvodnje što je ovom rasadniku donelo brojne nagrade kao i zapaženo mesto na domaćem tržištu proizvoda iz oblasti hortikulture.

Konačno 2004 godine je osnovan Greenland d.o.o. kao logičan nastavak dugogodišnjeg rada na polju hortikulture sa ciljem da zaokruži poslovni ciklus i olakša realizaciju projekata.
Greenland objedinjuje i kompletira delatnost i ponudu matičnih rasadnika te svojim kapacitetom omogućava da se efikasno prikažu i plasiraju kreativni rad i iskustvo u proizvodnji svih vrsta zelenila kao i pružanje raznovrsnih usluga vezanih za uredjenje eksterijera.